OMG

‘Light-drank toch goed om af te vallen’

10-11-2015 18:02

LONDEN – Nieuws over gezond eten wordt steeds lastiger bij te houden. Eerst was light frisdrank heel slecht voor je en werd je er nog dikker van dan drankjes met suiker. Maar nu klinkt er een tegengeluid. Drinken met zoetstoffen erin zou juist wel goed werken om gewicht te verliezen.

Tot nu toe was de gedachte dat zoetstoffen weliswaar veel minder calorieën bevatten dan suikerrijke dranken, maar dat het lichaam ze niet goed herkent. Daardoor zouden er in ons lichaam dezelfde reacties optreden na het consumeren van light drinken als na het drinken van drankjes met suiker. Oftewel: meer honger, daardoor meer eten en meer gewichtstoename. Om die reden werden lightdrankjes afgeraden en konden mensen op dieet beter water of kruidenthee drinken.

Daily Mail bericht nu over nieuw onderzoek door de universiteit van Bristol dat is gepubliceerd in de International Journal of Obesity. Daarin worden de verhalen onderuitgehaald. Wie consumpties met suiker vervangt door die met zoetstoffen, valt af. Dit omdat er minder calorieën in zitten. Afhankelijk van de hoeveelheid suikerdrank die mensen nemen, kunnen ze per dag 75 tot 500 calorieën 'besparen' door light te nemen. Het team concludeert dat het nuttigen van light frisdrank een prima manier is om gewicht te verliezen.