OMG

Wekker mept je wakker

13-11-2015 13:10

STOCKHOLM – Vlogger Simone Giertz heeft een speciale wekker gebouwd voor mensen die moeite hebben met opstaan. Het ding is uitgerust met een rubberen arm. Die mept de slaapkop zonder pardon wakker.

Op YouTube laat de Zweedse zien hoe ze haar ‘Wake Up Machine’ heeft gebouwd. De arm monteerde ze aan een wekker die ze boven haar bed had neergezet. Zo gauw de wekker afgaat, treedt een mechanisme in werking dat de arm rond laat draaien en daardoor slaande bewegingen maakt.

Of Giertz haar mepwekker in productie neemt, valt te betwijfelen. Op het filmpje is namelijk te zien dat het ding best gevaarlijk kan zijn voor mensen met lang haar. Het haar van Giertz raakte na een paar klappen verstrikt in het mechanisme. Gelukkig kon de Zweedse haar uitvinding handmatig stopzetten, voor ze echt al haar manen kwijtraakte.

Giertz is als vlogger bekend op internet. Ze noemt zichzelf bouwer van nutteloze robots en heeft al een paar projecten achter de rug. Met haar bouwsels wil ze mensen interesseren voor elektronica. Het gaat haar niet om het resultaat; ze wil mensen laten zien hoe je robots kunt bouwen. Zo bouwde ze een ontbijtrobot die mensen voert en een mechanische tandenborstel. Ook daarvan zegt Giertz dat het een nutteloze en slecht werkende robot is.