OMG

Nieuw: yoga met katten

16-11-2015 16:59

GALESVILLE – Wat krijg je als je een groep asielkatten met yoga-leerlingen in hetzelfde lokaal zet? De ideale manier om de dieren aan een baasje, en de sporters aan ontspanning te helpen. Met die insteek werd zondag in het Amerikaanse Galesville de tweede editie van Yoga with Cats gehouden.

Yogalerares Yaya had het idee voor de les opgedaan op Facebook. De eerste keer dat ze de les gaf, was in augustus. Alle aanwezige katten werden achteraf geadopteerd, en het asiel wilde dolgraag meewerken aan de tweede editie.

Capital Gazette deed mee met de les. Voor de lesruimte stond een bordje met daarop de tekst 'Denk pootsitief'. In het lokaal zelf lagen yogamatjes met flessen water ernaast, her en der stond een kattenbak. Dertien mensen deden mee aan de les en zeven katten uit het lokale asiel werden bij hen gezet. Na wat onwennig heen en weer geloop (van de katten) ontstond er een fijne, ontspannen sfeer.

De aanwezige mensen deden hun oefeningen, terwijl de katten rondliepen en aan de hoofden, voeten en andere lichaamsdelen snuffelden. De beesten gingen hun eigen gangetje, speelden wat of gingen liggen op de matjes. Het was een groot succes, aldus Yaya: "Ik vond het geweldig om mijn twee grote liefdes, yoga en katten, te combineren. Het zijn echte zen-meesters. We kunnen er een voorbeeld aan nemen."