OMG

Ouders boos om dure foto met kerstman

17-11-2015 13:25

CHERRY HILL – Bij de kerstman op schoot zitten leek dit jaar in het Amerikaanse Cherry Hill alleen weggelegd te zijn voor rijke kinderen. De ouders moesten namelijk 35 tot 50 dollar betalen voor een foto of video met de bebaarde kindervriend. Dat leverde veel negatieve reacties op.

Een winkelcentrum in New Jersey heeft een bijzondere attractie opgesteld in de aanloop naar de kerstdagen. Adventure to Santa heet het kinderavontuur. Wat er precies te doen is, wisten bezoekers van de 'mall' niet. Het uitzicht op de kerstman werd namelijk geblokkeerd door een muur. Wie naar binnen wilde met zijn kinderen, moest daar een paar tientjes voor op tafel leggen. Volgens de uitbater van het winkelcentrum was de attractie het geld meer dan waard: in heel de VS zijn er maar twaalf van zulke mooie kerstavonturen.

Veel ouders begonnen te klagen toen ze hoorden over de toegangsprijs. "De kerstman zit opgesloten in zijn kasteel, je kunt hem niet eens zien", zei Elsa Anzideo tegen The Philadelphia Inquire. Een andere moeder: "Ik baal ervan dat je ineens moet betalen voor iets wat vorig jaar nog gratis was."

Het winkelcentrum heeft onder druk van de klanten nu besloten dat Santa alsnog gratis te bezoeken is.