OMG

Leguaan pakt slang, redt babykangoeroes

20-11-2015 16:48

ALICE SPRINGS – The Kangaroo Sanctuary in Alice Springs, Australië, is niet alleen de thuisbasis van tv-dierenvriend Kangaroo Dundee, maar ook van een heldhaftige leguaan. Op Instagram hebben medewerkers van de kangoeroe-opvang een filmpje en een foto geplaatst waarop een leguaan te zien is die korte metten maakt met een extreem gevaarlijke gifslang.

De slang was volgens de kangoeroeredders onderweg naar een verblijf met babykangoeroes. Slecht nieuws voor de kleine joey's en hun verzorgers, want de slang in kwestie was een Pseudonaja nuchalis, een van de gevaarlijkere soorten in Australië. Nog voordat alles uit de kast moest worden getrokken, kwam er vanuit het niets een reddende engel tevoorschijn. Een leguaan, een stuk kleiner dan de slang, had kennelijk honger en zette zonder pardon zijn tanden in de nek van de slang. Kennelijk had de slang daar totaal niet op gerekend, want nog voordat het reptiel iets van weerstand kon bieden, was het gevecht voorbij en zat de leguaan te genieten van zijn avondmaal.

Volgens verzorgers van Kangaroo Sanctuary heeft de leguaan niet alleen voor een door hen niet eerder gezien stukje natuurgeweld gezorgd, maar ook voor de redding van een paar 'baby-Skippy's'.