OMG

iPhone-dievegge ontmaskerd door selfies

21-11-2015 17:08

EL CERRITO – De politie van de Californische stad El Cerrito heeft een agressieve iPhone-dievegge geïdentificeerd dankzij een aantal selfies die ze na haar misdaad met de smartphone maakte. De foto's werden geüpload naar de iCloud van het slachtoffer.

De iPhone was van een meisje. Zij liep op 5 november bellend door El Cerrito toen naast haar een auto stopte met een jonge vrouw en vier mannen erin. De vrouw stapte uit en eiste dat de scholiere haar smartphone en haar rugzak af zou staan, maar het meisje weigerde. De overvaller sloeg haar daarop meerdere keren in het gezicht, waardoor ze op de grond viel en bewusteloos raakte. De vrouw pakte op hardhandige wijze haar spullen af en stapte in de auto, die vervolgens wegreed.

Het slachtoffer werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een paar dagen later zag ze dat er verschillende selfies van de overvaller op haar iCloud stonden. Het meisje ging ermee naar de politie en vertelde de rechercheurs dat dit de vrouw was die haar had aangevallen. Later bleek het om de achttienjarige Tasja Dowell te gaan, meldt NBC Bay Area. Zij wordt nu gezocht voor de overval en mishandeling.