OMG

Alle wegen leiden naar Preitenegg

23-11-2015 12:32

PREITENEGG – Vergeet Rome. Het gezegde dat alle wegen naar de Italiaanse hoofdstad leiden, blijkt helemaal niet te kloppen. Volgens navigatieboer Garmin is Europa gebouwd om het piepkleine Oostenrijkse dorpje Preitenegg, tenminste dat zou je gaan geloven als je navigatiesoftware van het Zwitserse bedrijf gebruikt. Volgens The Local gaat het om een bug.

Na het uitbrengen van een software-update in juli worden Europeanen massaal de verkeerde kant opgestuurd door de navigatiekastjes van Garmin. Het maakt in sommige gevallen niet uit wat je begin- en eindpunt is, de route loopt altijd via Preitenegg in de Oostenrijkse bergen. De fout is al gemeld door gebruikers uit verschillende Europese landen. Zo moest iemand langs Preitenegg om van Londen naar Edinburgh te komen en kreeg weer een ander het advies om Preitenegg te gebruiken als tussenstop op de route van Berlijn naar Düsseldorf.

Garmin heeft al laten weten dat het de fout heeft gesignaleerd en dat het hard werkt aan een oplossing. In Preitenegg krijgen ze verder niet heel veel van alle consternatie mee. Er is nog geen melding geweest van een reizende Europeaan die daadwerkelijk in het dorpje is gestrand.