OMG

Brit blijft grootste leugenaar ter wereld

23-11-2015 10:04

SANTON BRIDGE – Mike Naylor is nog steeds de grootste leugenaar ter wereld. De 59-jarige man uit het Britse plaatsje Egremont won afgelopen weekend voor de vierde keer de World's Biggest Liar-wedstrijd.

Tijdens de jaarlijkse wedstrijd proberen deelnemers ter plekke de meest absurde verhalen te verzinnen. Mike wist de jury en het publiek wederom van zijn leugenachtige talent te overtuigen door een verhaal op te hangen over zijn koninklijke komaf. Het begon allemaal toen hij zichzelf sneed tijdens het scheren. Van ambulancepersoneel kreeg hij te horen dat hij koninklijk bloed had. Dit resulteerde uiteindelijk in een bezoek aan Buckingham Palace.

Keith Porter greep net naast de titel met een wild verhaal over hoe hij de Ierse zee is ingesleept door een monster. Eenmaal onder water zag hij twee zeemeerminnen kussen. Nieuwkomer Joe Benson werd derde door het publiek wijs te maken dat hij de Muur van Hadrianus heeft gebouwd en een onderzeeër van de nazi's tot zinken heeft weten te brengen door steentjes over het water te laten stuiteren.

Herpakt

''Ik had niet verwacht te winnen, omdat de concurrentie heviger was dan ooit'', vertelt Mike aan Metro. ''Ik viel een paar keer over mijn woorden en ik dacht dat het mij de winst zou kosten, maar ik wist mezelf te herpakken.''

De wedstrijd wordt georganiseerd ter ere van de overleden lokale café-eigenaar Will Ritson. Hij stond erom bekend de waarheid te verdraaien in een poging zijn klanten te vermaken. Politici en advocaten zijn uitgesloten van deelname omdat zij 'te goed zijn in het vertellen van leugens'.