OMG

Verwaarloosde pup redt blind zusje

23-11-2015 15:46

MADRID – Spanje is in de ban van een heldhaftige windhond en zijn blinde zusje. De twee jonge beestjes zijn door een voormalige eigenaar gedumpt in de buurt van een opvang voor mishandelde vrouwen. Een aantal van de vrouwen ontdekte het reutje en zag dat hij geen seconde van de zijde van de andere hond week. De reddingsfilm die van het duo is gemaakt, gaat nu helemaal viral in Spanje.

"Het mannetje was zich er duidelijk van bewust dat zijn zusje niet kon zien. Hij heeft haar geen seconde in de steek gelaten en hij heeft haar beschermd en begeleid in de tocht die ze samen hebben ondernomen", vertelt Nancho Paunero van hondenopvang El Refugio uit Madrid aan The Local. "Toen we bij het stel aankwamen, zagen we meteen waarom hij het deed: ze had een grijze gloed over haar ogen. We wisten meteen dat ze blind was."

Inmiddels zijn de twee pups in goede handen bij El Refugio. In de opvang hebben ze de namen Pisper en Blinder gekregen en er wordt druk gezocht naar een baasje die de twee honden samen wil opvangen. Overigens is het voor het blinde teefje goed nieuws, de blindheid lijkt veroorzaakt te worden door een infectie en met de juiste behandeling kan ze er helemaal van herstellen.