OMG

Vrouw breekt ei, vindt ei

23-11-2015 13:24

PERRENPORTH – Jane Keast had voor haarzelf en haar man een paar flinke lappen bacon gebakken en daar hoort natuurlijk een overheerlijk eitje bij. Jane, die negentien kippen in haar tuin heeft rondscharrelen, pakte een eitje uit eigen voorraad en brak hem zoals altijd boven de pan open om er een spiegeleitje van te maken. Zoals verwacht siste het eiwit met een bolletje eigeel meteen in de pan, maar in het ei zat een verrassing: nog een ei.

"Toen ik eerder op de dag eieren had geraapt in de tuin, viel me direct op dat één ei veel groter was dan de rest. Ik dacht dat er misschien een extra eigeel in zou zitten, maar het bleek een nog bizarder ding te zijn", aldus Jane in Mirror. Het tweede ei was ook een stuk kleiner. Manlief Chris was dolgelukkig en wilde ook het kleine eitje direct omtoveren in een spiegelei. Daar hield het geluk op, want in het kleine eitje zat alleen maar eiwit.

Volgens kenners is het heel uitzonderlijk dat er een ei in een ei zit, maar een achtste wereldwonder is het nog net niet. Een ei kan in een ei ontstaan als de kip tijdens het aanmaken van het ei ergens van is geschrokken.