OMG

‘Broodloos dieet is onzin’

24-11-2015 16:47

LONDEN – Brood laten staan als je een paar kilo wilt afvallen, is een slecht idee. Tenminste, tot die conclusie komt professor Tim Spector van King's College in Londen. Volgens hem is het bij afvallers populaire GI-dieet gebaseerd op complete onzin.

Mensen die het GI-dieet volgen moeten uitkijken met voedsel waar veel koolhydraten in zitten, zoals brood, pasta, aardappelen en suiker. Volgens Spector is dat je reinste flauwekul omdat lang niet iedereen op dezelfde manier op voedingsstoffen reageert, meldt Daily Mail op basis van het wetenschappelijke blad Cell. De manier waarop je bepaalde voedingsstoffen verwerkt, heeft voornamelijk te maken met de bacterieën in je darmen. Bij de één zorgen die ervoor dat een tomaat de bloedsuikerspiegel door het dak laat gaan, terwijl een ander zonder problemen pizza en brood kan eten.

Volgens Spector kun je als potentiële afvaller er daarom veel beter voor zorgen dat je darmflora op orde is. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Veel pure chocolade eten. En dat zal een hoop mensen dan weer als muziek in de oren klinken.