OMG

Phuc Dat Bich blijkt hoax

25-11-2015 14:00

MELBOURNE – Media in de hele wereld pakten afgelopen week uit met het verhaal over een Aziatisch-Australische jongen met de ongelukkige naam Phuc Dat Bich. Vooral in Engelstalige landen was het lachen, gieren, brullen geblazen, maar op Facebook heeft de gedupeerde met de schaamnaam nu geschreven dat hij iedereen te pakken heeft gehad. De beste man heet helemaal geen Phuc Dat Bich, maar Tin Le.

"Het is allemaal begonnen als een grapje met mijn vrienden, maar al snel is het allemaal uit de klauwen gelopen. Gelukkig leverde het niet een hele lading met kwaadaardige verhalen op zoals je tegenwoordig wel vaker ziet, maar mooie, menselijke stukken. Wat ik wel heb geleerd van mijn grap is dat je zelfs de meest betrouwbaar geachte media in elk geval niet kunt vertrouwen."

Het voor schut zetten van journalisten over de hele wereld was overigens niet het oorspronkelijke doel van Le. Hij wilde vooral een punt maken richting Facebook. Le vindt het bezopen dat het sociale netwerk het gebruikers verplicht hun echte naam te gebruiken.

Overigens heeft Le zijn betoog op Facebook ondertekend met de naam Joe Carr. Voor wie het niet meteen door heeft, fonetisch uitgesproken komt dat neer op Joker.