OMG

Slopen schoorsteen gaat helemaal mis

27-11-2015 14:58

PELL CITY – Van een oude fabriek in Pell City, Alabama, was tot afgelopen week alleen de 50 meter hoge schoorsteen nog over. Het ding slopen leek met wat springstof een makkie, maar het pakte allemaal net even wat anders uit. Gelukkig bracht iedereen het er wel zonder kleerscheuren vanaf. Al leek het daar aanvankelijk niet op.

De ontploffing resulteerde volgens AL.com alleen maar in een klein gat in de schoorsteen, omvallen was het ding absoluut niet van plan. Een van de bouwvakkers die op het slopen was afgekomen, besloot met zijn graafmachine de schoorsteen een handje te gaan helpen. Dat bleek al heel snel een slecht idee. De bijna 1200 kilo wegende schoorsteen viel dankzij zijn hulp wel om, maar niet helemaal zoals gepland. Het kolossale bouwwerk knalde bovenop de graafmachine.

Op een dronevideo van SkyBama.com is te zien dat er even een lichte paniek uitbreekt bij de omstanders, maar als de bouwvakker uiteindelijk zonder al te veel problemen uit de graafmachine komt geklommen, klinkt er gejuich. Op wat schaafplekken en een kachelzwart gezicht na mankeerde hij niets.