OMG

‘A’dam duurste stad voor vrijgezellenfeest’

01-12-2015 15:55

LONDEN – Britse bruidegommen in wording kunnen Amsterdam maar beter mijden voor hun vrijgezellenfeest als hun portemonnee hen lief is, dat meldt de Britse vrijgezellenfeestbemiddelaar Pissup. In de lijst met populaire, maar ook dure Europese bestemmingen staat onze hoofdstad met stip op één. Een Britse bijna-echtgenoot is zo'n 574 pond kwijt in Amsterdam, ruim 815 euro.

In ons land ben je voor een gemiddeld vrijgezellenfeest doorgaans zo'n 100 á 150 euro per persoon kwijt, maar dan gaat het vaak om een dagje weg en een avond stappen. De gemiddelde Brit pakt het uitbundiger aan volgens Pissup. Het berekende bedrag komt dan ook overeen met twee dagen feesten en twee overnachtingen, vliegtickets, twintig glazen bier per man en een paar taxiritten. Die laatste twee kostenposten doen onze hoofdstad naar het schijnt de das om.

Overigens is Amsterdam in goed gezelschap. De plekken waar het eveneens behoorlijk prijzig is om je vrijgezellenfeest te vieren zijn: Londen (740 euro), Barcelona (710 euro) en München (680 euro). Wie goedkoper uit z'n bol wil gaan kan beter in de buurt van huis blijven of naar Oost-Europa gaan om een stevig te feesten. In het Tsjechische Brno ben je voor zo'n 400 euro namelijk helemaal het mannetje.