OMG

Restaurantbaas helpt dakloze aan pak en baan

02-12-2015 16:19

HUDDERSFIELD – Restauranteigenaar Louie Cooper kan met een goed gevoel kerst vieren. De 22-jarige ondernemer uit het Engelse Huddersfield kreeg onlangs een dakloze man op sollicitatie en Louis had het met de kerel te doen. Werk kon Cooper hem niet bieden, maar hulp wel. Na Omar in schone kleren gehesen te hebben, ging het snel de goede kant op met de dakloze veertiger. Inmiddels heeft Omar elders werk gevonden, meldt SWNS.

"Ik zag meteen dat Omar een typisch geval was van 'vette pech'. Je weet echt wel of je met een verslaafde of met een pechvogel te maken hebt", zegt Louie. Omdat hij Omar geen werk kon bieden, besloot hij de man in elk geval een nieuwe outfit cadeau te doen. Samen gingen ze naar de lokale kringloopwinkel en zochten ze nieuwe kleren uit. Na afloop nam Louie Omar mee naar de kroeg voor een hapje en een drankje en wat sollicitatietips. In de kroeg bleek dat Omar inderdaad geen junkie was, maar een voormalig eigenaar van een failliet gegaan afhaalrestaurant.

Een dag na de ontmoeting kwam Omar al met goed nieuws naar Louies zaak. Omar had dankzij zijn nieuwe kostuum en de tips een baan gevonden bij een ander restaurant. Omar is dolgelukkig. "Ik had echt even geen vertrouwen meer in de mensheid, maar nu heb ik weer hoop. Louie heeft me gered van de ondergang.''