OMG

Blindegeleidestrook eindigt tegen glazen pui

04-12-2015 17:19

GLOUCESTER – Blindegeleidestroken met opstaande strips zijn het perfecte middel om mensen met een visuele beperking veilig op de stoep te houden, maar in het Engelse Gloucester helpen ze blinden van de regen in de drup. Een van de strips in de stad eindigt namelijk niet op een veilig stukje stoep, maar tegen een glazen pui.

Oud-militair Ray Peart noemt de strip in Gloucester bij SWNS het stomste dat hij ooit heeft meegemaakt. "Wat een geldverspilling. Dit ding zou ons veilig moeten houden, maar ik heb echt geen idee waarom deze strook hier is neergelegd. Het geeft me absoluut geen gevoel over waar het kruispunt is en het eindigt ook nog eens tegen een winkelruit", aldus de 68-jarige man die zijn zicht verloor tijdens een missie in Noord-Ierland.

Namens de gemeenteraad van Gloucestershire lijkt wethouder Jason Humm het foutje onder het tapijt te willen vegen. "Wij hebben de stroken aangelegd met hulp van gehandicaptenorganisaties in de stad en daar zijn we hen hartstikke dankbaar voor. We hebben naar alle geluisterd en daar iets mee gedaan", aldus Humm die verder niets lijkt te willen zeggen over de bewuste stompzinnige strook.