OMG

Eerbetoon aan overleden legerschaap

06-12-2015 15:19

WHITTINGTON – Op Facebook stromen de condoleances voor het Britse legerschaap Derby binnen. Het beest was de mascotte van het Merciaanse regiment en overleed eind vorige maand aan een bacteriële infectie.

Op Facebook plaatste het regiment een boodschap, waarin ze het overlijden van hun wollige mascotte kenbaar maakten. "Met droefheid maken wij de dood van Lans Korporaal Derby XXX kenbaar." De ram was sinds 2013 de officiële mascotte van het regiment en werd in september dit jaar wegens goed gedrag nog bevorderd tot korporaal.

Korporaal Derby deed mee aan parades en liefdadigheidsevenementen, mocht op het veld bij de Derby County voetbalclub en was een beroemdheid omdat hij jaarlijks de kerstverlichting in het plaatsje Ashbourne aan mocht doen. Hij stamt af van een eeuwenoud geslacht van schapen, dat sinds 1858 aan het regiment worden aangeboden door de hertog van Devonshire. Derby is drie jaar geworden.

Nadat het regiment zijn dood bekendmaakte, werd het bericht meer dan duizend keer gedeeld. "Slaap zacht, soldaat", en "Op de plaats rust, goed werk geleverd", zijn enkele van de commentaren op het bericht.