OMG

Dakloze wint half miljoen met loterij

08-12-2015 13:34

ASPEN – De Amerikaanse Michael Engfors had vrijdag de dag van zijn leven. Hij speelde met een tientje mee met de lotto. En dat leverde hem een half miljoen dollar op, meldt Fox News dinsdag.

Totdat hij het enorme geldbedrag won, zag Michaels leven er niet zo rooskleurig uit. Zes jaar geleden verloor hij zijn baan, ging zijn vrouw bij hem weg en raakte hij aan de drank. Hij sliep geregeld bij de daklozenopvang in Aspen en bracht zijn dagen door met rondhangen, en af en toe een gokje wagen met een loterij.

Bij een Shellstation kocht Michael dan een lootje voor 1 of 2 dollar, vertelt de kassamedewerker, meestal zonder iets te winnen. Maar vrijdag had de zwerver wat extra geld over, waarmee hij een lot van een tientje kocht. Even later kwam hij schreeuwend terug, gillend dat hij had gewonnen.

Direct nadat Michael een rijk man was gewonnen, ging hij naar de kerk, waar hij twee nachten sliep. Een medewerker van de daklozenopvang bracht hem vervolgens naar het hoofdkantoor van de loterij. Michael wil met zijn fortuin een paar ski's kopen en weer contact met zijn dochter opnemen, die hij al twintig jaar niet heeft gezien.