OMG

Dik kind: dieet verpest mijn kindertijd

08-12-2015 14:04

DAGENHAM – De veertienjarige Engelse jongen is met zijn 108 kilo veel te zwaar. Zo zwaar dat hij dringend zou moeten afvallen. Maar dat vertikt Harry Palmer. Hij 'wil zijn kindertijd niet verpesten' met een dieet. De jongen wil piloot worden, en zijn ouders zijn nu bang dat hij zijn gezondheid dermate in gevaar brengt dat die droom geen werkelijkheid wordt.

De ouders van Harry zijn wanhopig, met een zoon die bijna 55 kilo te zwaar is voor zijn leeftijd. De jongen is gek op koken en lekker eten, en op school doet hij het goed. Hij wordt niet gepest met zijn gewicht en is populair onder klasgenoten. Maar afvallen, daar wil hij niets over horen. Zelfs niet toen een arts hem vertelde dat hij risico loopt op een hartaanval en diabetes.

Harry wil genieten van zijn jeugd. Over een dieet wil hij niet nadenken, dat komt wel als hij wat ouder is, vertelt hij op tv aan Channel 5. "Als ik al op dieet ga, is dat pas wanneer ik ouder ben. Ik wil mijn kindertijd niet verpesten door alleen gezonde dingen te eten, zoals salades. De meeste kinderen eten snoep en ik wil gewoon een normale jeugd."