OMG

Dwerg helpt Belgen stoppen met roken

08-12-2015 12:53

ARENDONK – De Belgische gemeente Arendonk heeft een bijzondere hoofdrolspeler gekozen voor een nieuwe campagne tegen roken. De 43-jarige dwergacteur Chris Willemsen helpt onze zuiderburen hun sigaretten af te zweren, aldus Gazet van Antwerpen (GvA).

Willemsen is de kleinste acteur van Vlaanderen. In Nederland was hij te zien in de serie Crimi Clowns met onder anderen Johnny de Mol. Nu heeft de acteur dus een nieuwe rol te pakken. De campagne waarvan hij het gezicht is, heet Arendonk stopt met roken. Aan het project werken volgens GvA lokale dokters en apothekers mee, maar ook een zogeheten 'tabakoloog'.

Willemsen is een stevige roker, zo vertelt hij. "Ik rook al vanaf mijn dertiende. In mijn jeugd ben ik wel ooit één keer drie maanden gestopt, na een zware operatie. Maar toen ik daarna weer naar de kroeg ging en bier begon te drinken, ben ik er weer mee begonnen, tot vandaag. Ik rook gemiddeld een half pakje per dag."

Bij de campagne hoort een video, die op Vimeo is te bekijken. Daarin is onder meer te zien hoe een sigaret in het gezicht van de kleine acteur ontploft.