OMG

Kat komt na tien jaar weer opdagen

18-12-2015 17:18

DUISBURG – Kat Nico is na bijna tien jaar weer herenigd met zijn baasjes. Die hadden alle hoop al opgegeven dat ze hem ooit terug zouden zien, maar Nico dook onlangs plotseling weer op.

De zwarte kat verdween in 2006 toen hij nog maar zes maanden oud was uit zijn woonplaats in het Duitse Noordrijn-Westfalen. Tien jaar lang was hij spoorloos, tot hij een paar weken geleden werd binnengebracht bij een dierenasiel in een buitenwijk van Duisburg. De medewerkers van het asiel scanden zijn chip en ontdekten dat Nico al bijna een decennium vermist was.

"Ik werk al zestien jaar in dierenasiels en ik heb dit nog nooit meegemaakt", vertelt medewerkster Nadine Förster donderdag in de regionale krant Rheinische Post. De medewerkers van het dierenasiel dachten aanvankelijk dat het een foutje in het systeem was. Maar na een belletje naar de baasjes van Nico, bleek de kat inderdaad al die tijd vermist te zijn geweest.

Nico verkeerde in goede gezondheid, hij lijkt zijn tijd als dakloze kat goed te hebben doorstaan. Zijn baasjes hebben hem opgehaald bij het dierenasiel, maar in de tijd dat hij weg was is er wel veel veranderd. Hij zal voortaan namelijk met het nieuwe huisdier van de familie door een deur moeten. Ze hebben namelijk nu ook een hond.