OMG

Weggelopen varken niet naar slachtbank

19-12-2015 12:47

MJALLBY – Het weggelopen varken uit een Zweeds abattoir dat de gemoederen afgelopen week bezighield, is terecht. En de massale aandacht voor het 'heldhaftige' beestje op Facebook heeft nog effect gehad ook, het varken gaat de kerst levend meemaken.

Het 110 kilo zware varken had afgelopen week de kuierlatten genomen uit een slachthuis. Daar had het klaargemaakt moeten worden voor de kerst, maar het dier was het daar overduidelijk niet mee eens. Een zoektocht leverde aanvankelijk niets op, maar vrijdag is het beest gevonden en herenigd met haar baasje.

De boer, die een biologische boerderij runt, denkt dat zijn varken prima voor zichzelf heeft gezorgd na haar ontsnapping. Omdat het op de boerderij al gewend was aan het rondstruinen en zoeken naar rot fruit, heeft ze dat in het wild waarschijnlijk ook gedaan. Op Facebook werd afgelopen week een campagne opgezet om het varken van de dood te redden als het gevonden zou worden en de boer vindt dat eigenlijk wel mooi. "Al die ophef! Ik heb dan ook besloten dat ze voorlopig gewoon mag blijven leven", zei hij tegen omroep SVT.