OMG

Chinees stel woont al tien jaar in put

22-12-2015 12:58

SHENZHEN – Een stel uit het Chinese Shenzhen woont al tien jaar lang in een put. Volgens The People's Daily Online is Ma Fulai tien jaar geleden met zijn vrouw in de put, een voormalige opslag voor aggregaten, gaan wonen omdat hij geen andere woonruimte kon vinden en omdat het lekker goedkoop was.

Inmiddels heeft Ma de put omgetoverd in een huis met alles erop en eraan. Zo is er airco, een aparte badkamer, stromend water en een tv-aansluiting. Dat Ma en zijn vrouw de put hebben uitgekozen, had naast financiële aspecten ook praktische redenen. Hij had werk gevonden op de universiteit in de stad en op de campus stond de put per slot van rekening leeg.

Een woordvoerder van de school zei eerder al dat het verblijf van de putbewoners tijdelijk zou zijn, maar inmiddels wonen Ma en zijn vrouw – wier naam niet bekend is gemaakt – al een decennium in de put. Berichten over het ondergrondse bestaan van Ma en zijn vrouw maakten afgelopen week de tongen los in China en volgens de krant heeft de universiteit nu met spoed een beter onderkomen voor het stel gezocht. Over niet al te lange tijd staat de put weer leeg.