OMG

Tiener krijgt al 8 jaar zelfde kerstcadeaus

22-12-2015 15:12

WYLAM – De zeventienjarige James Muir lijdt aan een ernstige vorm van autisme en de tiener kan daardoor extreem slecht met veranderingen omgaan. Om hem toch een leuke en vertrouwde kerst te bezorgen, koopt zijn moeder ieder jaar dezelfde cadeaus voor hem, al acht jaar lang.

Wat James, uit het Engelse Wylam, donderdagavond onder de kerstboom vindt, staat al jaren vast. Hij wordt dan 'verrast' met dvd's van Toy Story, A Bug's Life en Baby Einstein. Diezelfde films krijgt James al sinds zijn negende, maar volgens zijn moeder is hij nog altijd even blij met zijn cadeaus. Ook het kerstdiner is al jaren hetzelfde voor de puber: frietjes met kipnuggets in de vorm van dinosaurussen.

Moeder Victoria Muir kan inmiddels ook wel lachen om het jaarlijkse tafereel. "Zodra James dvd-doosjes meent te herkennen onder de kerstboom, is zijn dag goed. Sommige films kijkt hij misschien niet eens, maar hij is er gewoon harstikke tevreden mee", zegt Victoria in Mirror. Als er over de kerstmaaltijd wordt begonnen, moet ze lachen. "Ja, je moet iets. Hij heeft de neiging om van tafel te gaan en ons alleen te laten zitten, dankzij de dinonuggets blijft hij tenminste zitten en kunnen we toch met de hele familie kerst vieren."