OMG

Hoogbejaarde Britse moet Groot-Brittannië uit

23-12-2015 16:28

POOLE – Het Verenigd Koninkrijk staat bekend om zijn redelijk strenge asielbeleid, maar volgens The Independent zijn ze nu een beetje doorgeslagen. De 92-jarige oma Myrtle Cothill heeft te horen gekregen dat ze haar koffers moet pakken en terug moet naar haar eigen land. Op papier is dat Zuid-Afrika, maar toen Myrtle in 1924 in dat land geboren werd, was het nog gewoon onderdeel van het Britse rijk.

Op Change.org is nu een petitie gestart om de hoogbejaarde vrouw in Groot-Brittannië te houden, het land waar ze in 2014 neerstreek. Myrtle zelf snapt er niets van dat ze zonder pardon het land wordt uitgeknikkerd. Ze is als Britse ter wereld gekomen en haar vader en broer hebben nota bene nog voor het Britse leger gevochten in de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken worden asiel- en visa-aanvragen door externe partijen beoordeeld. Wel wil een woordvoerder kwijt dat er geen enkele medische noodzaak is voor Myrtle om te blijven. Daar denken inmiddels al bijna 49.000 mensen anders over. Zij hebben op Change.org de petitie ondertekend om Myrtle in Poole te houden.