OMG

Londense riksjabestuurder tilt Nederlander

23-12-2015 16:45

LONDEN – Engin Isguzar zal niet met veel plezier terugdenken aan zijn tripje naar Londen. De Nederlandse toerist dacht gezellig met een riksjataxi mee te gaan naar het centrum van de Britse hoofdstad, maar het tripje kostte hem een dikke 800 euro. Isguzar wist het volgens de London Evening Standard nog af te pingelen naar 350 euro, maar hij hield er ook met dat bedrag een behoorlijk rotgevoel aan over.

Isguzar stapte zonder een prijs af te spreken in de riksja. Hij ging er van uit dat de prijsstelling vergelijkbaar zou zijn met die in Amsterdam of Istanbul, maar de Oost-Europese chauffeur in Londen had een heel ander bedrag in zijn hoofd. De 800 euro die de chauffeur aanvankelijk vroeg, betaalde Isguzar niet, maar 350 euro overhandigde hij wel. Een andere riksja-chauffeur verklaarde de toerist voor gek, maar toen was de oplichter al verdwenen.

De Nederlander filmde het hele voorval en de beelden hebben voor de nodige verontwaardiging gezorgd bij het stadsbestuur. De discussie over riksjataxi's is dankzij de Nederlander spontaan weer opgelaaid. Burgemeester Boris Johnson liet eerder al weten dat hij de beunhazende taxichauffeurs spuugzat is.