OMG

Bankovervaller verstopt zich achter kerstboom

25-12-2015 12:25

BEND – Een 28-jarige man uit de Amerikaanse staat Oregon heeft zich verstopt achter een kerstboom in een poging niet herkend te worden door de politie. Brett Gillispie-Comstock had de kerstboom vlak daarvoor gekocht met het geld dat hij had buitgemaakt tijdens een bankoverval.

Brett was een bank binnengelopen in de plaats Bend binnen en eiste 5000 dollar. Een medewerker overhandigde hem uiteindelijk 1373 dollar in een enveloppe. ''Nog fijne feestdagen gewenst'', zei hij bij het verlaten van de bank.

Gillispie-Comstock besloot meteen maar naar hartenlust te gaan shoppen. Hij schafte een spuitbus, een muts, een trui, hondenkoekjes, wat eten en een kerstboom aan van het gestolen geld. Zijn geluk was echter van korte duur. Slechts 40 minuten na de overval werd Brett al aangehouden. Hij probeerde zich nog achter zijn net gekochte kerstboom te verschuilen om aan de politie te ontkomen, maar agenten hadden hem al in de smiezen.

Gokken

De dief en zijn moeder hadden eerder 400 dollar verloren met gokken. Hierdoor hadden ze geen geld meer voor de huur, kerstcadeaus en een kerstboom, zo verklaarde Brett zijn motief voor de misdaad. Bij zijn aanhouding overhandigde Gillispie-Comstock 700 dollar die hij in zijn schoen had verstopt. Ook leidde hij de politie naar een autozaak waar hij nog eens 475 dollar had verstopt.

Gillispie-Comstock is inmiddels door de FBI aangeklaagd voor de bankoverval, meldt The Oregonian.