OMG

Nudisten redden zinkend schip

27-12-2015 15:38

SYDNEY – De jaarlijkse Sydney to Hobart Race in Australië is dit jaar wat anders afgelopen dan normaal. Toen een klein houten schip begon te zinken, was hulp al snel ter plaatse. De opvarenden werden gered door een groep naakte mensen, die vanaf het nabijgelegen naaktstrand snel aan kwamen zwemmen om de mensen van boord te halen.

Volgens de Australische media was het nogal een spektakel. Duizenden mensen waren komen kijken hoe de boten van start gingen in de race. Na het startschot voeren de honderd deelnemende boten al snel weg en viel er niets meer te zien. Tijd voor de toeschouwers om naar huis te gaan.

Eén van de vele boten met mensen die waren komen kijken, begon raar te bewegen. "De boot kwam in een rare hoek aanvaren. Ik dacht dat ze misschien iemand wilden afzetten", aldus een toeschouwer.

De boot kwam echter steeds dieper in het water te liggen. Mensen begonnen te roepen om hulp. Een groep naaktrecreanten kwam aangezwommen. Ze haalden als eerste een vrouw en een kind van boord. Een apart schouwspel toen steeds meer naakte mensen de opvarenden hielpen. Wat ook een averechts effect had overigens. Mensen op het strand bleven liever staan kijken dan zelf ook mee te helpen. Het liep goed af voor de opvarenden, die zijn allemaal gered.