OMG

Zeeolifant wil Amerikaanse snelweg oversteken

29-12-2015 08:58

SEARS POINT – De Californische snelwegpolitie had maandag haar handen vol aan een vastberaden zeeolifant. Het 230 kilo zware dier probeerde keer op keer de snelweg vlakbij San Francisco over te steken. Dat meldt ABC7 News.

De snelwegpolitie kreeg maandagmiddag (lokale tijd) de eerste belletjes binnen van verontruste automobilisten die de reusachtige zeeolifant over de betonblokken in de berm zagen klimmen. Het verkeer werd stilgelegd en het dier werd terug de Baai van San Pablo ingedreven.

Maar de zeeolifant leek vastberaden de snelweg over te steken. Het zwaargewicht zwom een rondje en ging weer aan land, waar het wederom stuitte op agenten gewapend met houten schilden. Ook een derde poging mocht niet baten.

Uiteindelijk werd het eb waardoor de zeeolifant nog maar moeilijk aan land kon. Toch hield de snelwegpolitie tot diep in de nacht een oogje in het zeil. ''Omdat het donker werd zijn we gestopt met het volgen van de zeeolifant. We hopen dat ze dankzij het laagtij terug heeft kunnen keren naar de zee. Agenten zullen het gebied blijven controleren'', twitterde de lokale snelwegpolitie in de vroege ochtend.