Sport

Videoscheidsrechter bij hockeyfinale play-offs

15-05-2017 12:03

NIEUWEGEIN (ANP) – Bij de finale van de play-offs in de hoofdklasse van het hockey, wordt dit seizoen voor het eerst gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter. Dat meldt hockeybond KNHB maandag.

,,De KNHB wil graag, net als in het internationale hockey, gebruik maken van videoscheidsrechters tijdens de play-offs. Omdat de finales in series op verschillende locaties worden gespeeld en door verschillende mediapartijen worden uitgezonden, was het voor de KNHB niet eerder mogelijk dit te doen'', zegt Leon Rutten, hoofd competitie en arbitrage bij de hockeybond.

,,De afgelopen weken is samen met de NOS en Ziggo Sport zorgvuldig bekeken of we op de verschillende speellocaties kunnen werken met dezelfde camera-inzet. Daarover zijn goede afspraken gemaakt, waardoor we nu kunnen garanderen dat alle finalewedstrijden bij de vrouwen en mannen op dezelfde manier worden geregistreerd. Daardoor is een videoscheidsrechter nu wel mogelijk.''

Bij de mannen nemen HC Rotterdam en SV Kampong het woensdag in de eerste finalewedstrijd tegen elkaar op. Bij de vrouwen zijn de halve finales nog niet beslist.