Sport

Kruijswijk zet alles op de derde week

16-05-2017 20:40

MONTEFALCO (ANP) – Steven Kruijswijk heeft zijn goede gevoel in de Giro nog niet gevonden. De kopman van Team LottoNL-Jumbo finishte dinsdag als twintigste in de tijdrit en staat in het klassement nog net in in de top tien. Hij hoopt in de derde week van de Ronde van Italië nog te kunnen schitteren.

,,Ik wist dat ik vandaag niks anders kon doen dan voluit te rijden en dat heb ik gedaan'', zei Kruijswijk na afloop. ,,Ik kon afzien, maar ik heb nog niet het supergevoel. Ik heb alles gegeven en dit is dan waar ik eindig. Ik ben de Giro met ambitie gestart en hoopte nu beter te zijn. Ik moet het deze week aanzien en dan vertrouwen op de goede vorm in de derde week.”

Ook ploegleider Jan Boven richt zich op de derde week. ,,Steven is net niet top dit moment. Dat zagen we al bij de aankomst bergop en nu in de tijdrit zitten we voor het gevoel op dezelfde plaats. Woensdag is een rit die we moeten doorkomen en daarna komt een aantal vlakke ritten. We rekenen erop dat Steven zijn topbenen in de laatste week terug zal vinden."