Sport

Kruijswijk: ik ben nog niet goed genoeg

17-05-2017 18:22

BAGNO DI ROMAGNA (ANP) – Steven Kruijswijk kon woensdag in de elfde etappe van de Ronde van Italië niet met de besten meekomen tijdens de laatste beklimming. De Nederlandse wielrenner viel daardoor weg uit de top tien van het klassement.

,,Ik moest er gewoon weer af toen de beteren van het peloton in de finale begonnen te versnellen. Ik ben nog niet goed genoeg, zo eerlijk moet ik zijn en dat liet de rit ook zien'', aldus Kruijswijk, de kopman van Team LottoNL-Jumbo. ,,Het was een lastige etappe. Slopend. Je ziet dezelfde jongens voorin die ook op Blockhaus erbij waren. Daar zat ik niet bij.'' Kruijswijk doelde daarmee op de bergrit van zondag naar Blockhaus. Toen verloor hij veel tijd.

Kruijswijk had zich een heel andere Ronde van Italië voorgesteld. ,,Hiervoor ben ik niet naar de Giro gekomen. Hiervoor heb ik niet het hele seizoen hard gewerkt. Je gaat van het positieve uit en probeert de lichtpuntjes van bijvoorbeeld de tijdrit te benutten. Maar het blijkt dat ik nog niet goed genoeg ben.''