Sport

Hofstede derde in Californië, winst Huffman

18-05-2017 01:10

SANTA CLARITA (ANP) – De Amerikaanse wielrenner Evan Huffman heeft woensdag de vierde rit in de Ronde van Californië gewonnen, waarin Lennard Hofstede van Team Sunweb als derde eindigde. De Canadees Rob Britton werd tweede in de heuvelachtige rit van Santa Barbara naar Santa Clarita.

In het eindklassement behield de Pool Rafal Majka de leiderstrui. Robert Gesink (LottoNL-Jumbo) is de hoogst genoteerde Nederlander en staat met 45 seconden op de vijfde plaats. Sam Oomen (Team Sunweb) is de nummer zeven in het klassement op 48 tellen.

De 22-jarige Hofstede zat mee in een vroege ontsnapping van zes renners, die meer dan acht minuten voorsprong kreeg. Het peloton zette te laat de achtervolging in, waardoor Hofstede met zijn medevluchters om de zege mocht sprinten. Huffman was de snelste, maar Hofstede kon tevreden zijn met zijn eerste podiumplek in een koers uit de WorldTour.

,,We wisten dat in deze etappe een ontsnapping kans van slagen had, dus ik wilde per se meezitten'', meldde de renner van Team Sunweb aan de meet. ,,Het duurde even voordat we echt een groot gat kregen en tegen het einde van de race gingen we er steeds meer in geloven. Ik maakte een foutje in sprint, maar ben toch blij met die derde plek.''