Sport

Vierde ritzege Gaviria in Giro

19-05-2017 17:23

TORTONA (ANP) – De Colombiaan Fernando Gaviria heeft vrijdag ook de dertiende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. Het was de laatste vlakke rit, van Reggio Emilia naar Tortona over 167 kilometer. Voor Gaviria was het de tweede ritzege op rij en de vierde in totaal in deze Giro.

Drie koplopers reden een groot deel van de dag voorop: de Sloveen Matej Mohoric, de Rus Pavel Broett en de Italiaan Vincenzo Albanese. Echt groot werd de marge nooit en op 22 kilometer voor de streep was het gedaan met de vlucht. De sprintersploegen lieten zich de laatste kans op een massasprint niet ontnemen. In het voorbereidende werk maakte de ploeg Bora-Hansgrohe opnieuw indruk met massale ondersteuning voor Sam Bennett. De Ierse sprinter moest echter genoegen nemen met de tweede plaats nadat Gaviria na de laatste bocht van ver had moeten aanzetten. De pas 22-jarige sprinter van Quick-Step passeerde aan de rechterkant van de weg al zijn concurrenten. De Belg Jasper Stuyven finishte als derde.

De leidende positie van Tom Dumoulin kwam geen moment in gevaar. De Nederlander van Team Sunweb heeft een voorsprong van 2.23 minuten op de Colombiaan Nairo Quintana. Bauke Mollema staat derde. Zaterdag volgt een rit met aankomst bergop.