Sport

Primeur voor wielrenner Bennett

20-05-2017 23:14

PASADENA (ANP) – De Nieuw-Zeelandse wielrenner George Bennett heeft zaterdag de Ronde van Californië op zijn naam geschreven. De coureur van LottoNL-Jumbo verdedigde in de zevende etappe over 125 kilometer van Mountain High naar Pasadena, zijn leidende positie in het klassement. Voor de 27-jarige renner was het zijn eerste zege bij de profs.

Na een rit met een aantal beklimmingen en een lange afdaling naar de finishplaats, sprintte een kopgroepje van vijf man voor de dagzege. Die ging naar de Amerikaan Evan Huffman, die de Spanjaard David Lopez en de Fransman Nicolas Edet op de meet te snel af was. De Australiër Lachlan Morton eindigde als vierde, gevolgd door de Canadees Rob Britton als vijfde. Huffman kwam woensdag in de vierde rit ook al als eerste over de finish.

De Slowaak Peter Sagan won met een achterstand van 22 seconden op Huffman de sprint van de achtervolgende groep. Sam Oomen was op de dertiende plek de beste Nederlander. Daan Olivier (20e) en Robert Gesink (21e) begeleidden hun ploeggenoot Bennett (24e) naar de eindzege.