Sport

Boogschutter Wijler debuteert met goud

21-05-2017 12:52

SHANGHAI (ANP) – Handboogschutter Steve Wijler heeft bij zijn debuut in de wereldbeker gestunt met de gouden medaille. De twintigjarige Limburger won zondag de finale van de World Cup in het Chinese Shanghai met 6-2 van de Zuid-Koreaanse wereldtopper Kim Woo-jin.

Wijler was onbevangen afgereisd naar Shanghai en toonde geen ontzag voor zijn tegenstanders. Hij rekende in de kwartfinale af met de Indiase topper Atanu Das (6-5). Nog indrukwekkender was zijn zege in de halve finales op de Zuid-Koreaan Im Dong-hyun. De jonge Nederlander won met 6-2 van de 31-jarige Im, drievoudig medaillewinnaar op Olympische Spelen.

Ook in de finale tegen viervoudig wereldkampioen Kim bleef Wijler ijzig kalm zijn pijlen schieten. Hij won de eerste twee sets, liet Kim de derde winnen en maakte het vervolgens af met winst in de vierde set. ,,Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen. Ik was hiernaartoe gekomen met de hoop bij de beste 32 te eindigen, dan was ik al tevreden geweest. Dus het is wel heel bijzonder wat er hier is gebeurd'', zei Wijler op de website van de mondiale boogschuttersbond.

Sjef van den Berg, de nummer vier van de Olympische Spelen in Rio, verloor de strijd om het brons van Im met 7-3.