Sport

Thompson evenaart beste jaartijd 200 meter

21-05-2017 12:06

KINGSTON (ANP) – De Jamaicaanse atlete Elaine Thompson heeft zaterdag (plaatselijke tijd) bij wedstrijden in haar geboorteland de beste wereldjaartijd op de 200 meter geëvenaard. De olympisch kampioene op 100 en 200 meter klokte 22,09 in Kingston en liep daarmee dezelfde tijd als eerder dit jaar de Amerikaanse atletes Tori Bowie en Deajah Stevens.

Thompson kwam als eerste uit de bocht en liep op het rechte stuk naar de finish comfortabel naar de zege. Haar landgenote Shericka Jackson finishte als tweede in 22,61. ,,Het gaat om winnen en mijn looptechniek verder perfectioneren. Dit is allemaal voorbereiding op het grote doel, de WK in Londen in augustus'', meldde Thompson na de race.

Ze treft volgend weekeinde in wedstrijden uit de Diamond League in het Amerikaanse Eugene opnieuw haar grote rivale Dafne Schippers op de 200 meter. De eerste confrontatie tussen de twee sprintdiva's in Doha won Thompson.