Economie

Wall Street beleeft rustige opening

05-10-2017 15:44

NEW YORK (ANP) – De aandelenmarkten op Wall Street zijn donderdag zonder grote uitslagen geopend. Beleggers kijken vooral uit naar het belangrijke maandrapport van de Amerikaanse overheid over de arbeidsmarkt. De werkgelegenheidscijfers, die vrijdag worden gepubliceerd, zijn van grote invloed op het rentebeleid van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel in New York vrijwel vlak op 22.665 punten. De bredere S&P 500 ging 0,1 procent omhoog naar 2540 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er in de vroege handel 0,3 procent bij en kwam op 6555 punten.

Drankenproducent Constellation Brands, onder meer bekend van biermerk Corona, werd voor zijn beter dan verwachte kwartaalcijfers beloond met een winst van ruim 5 procent. De uitbater van zeedierenparken SeaWorld Entertainment won 0,7 procent na berichten dat het Britse Merlin Entertainment, exploitant van onder meer Madame Tussauds en Legoland, sommige bezittingen wil overnemen.

De pakketbezorgers UPS en FedEx (eigenaar van TNT) verloren respectievelijk 1,5 en 0,5 procent. Webwinkelgigant Amazon (plus 0,8 procent) zou werken aan zijn eigen bezorgdienst.