Buitenland

Telegraph: Russen dreigden met geweld tegen families Wagner-leiding

26-06-2023 10:33

Wagner
Een muurschildering met daarop huurlingen van de Russische Wagner Group: "Wagner Group - Russische ridders" vernield met verf op een muur in Belgrado, Servië, op 13 januari 2023. De Russische Wagner Group, een particulier militair bedrijf geleid door Jevgeni Prigozjin, een schurkenmiljonair die al lange tijd banden heeft met de Russische president Vladimir Poetin, heeft een steeds zichtbaardere rol gespeeld in de gevechten in Oekraïne. (AP Foto/Darko Vojinovic)

Russische inlichtingendiensten dreigden met geweld tegen de families van de Wagner-leiding wat voor Wagner-leider Jevgeni Prigozjin een reden was om zijn opmars naar Moskou te stoppen. Dit blijkt uit bronnen van Britse inlichtingendiensten. Hierover bericht The Telegraph maandag als eerste.

De krant corrigeert meldt verder dat ‘slechts’ 8000 strijders betrokken waren bij de opstand, in tegenstelling tot de eerder gemelde 25.000, en suggereert ook dat Vladimir Poetin nu zou proberen om de Wagner-soldaten in het Russische leger op te nemen en de voormalige leiders uit te schakelen.

Geen details

Details van de de-escalatieovereenkomst tussen het Kremlin en Prigozjin zijn echter nog steeds onduidelijk.