Buitenland

Opgepakte verdachte Spa is Limburger ‘met veel problemen’, eerder betrokken bij geweldsincidenten

28-08-2018 00:09

De gisteren opgepakt hoofdverdachte van de moord op de Belgische politieman uit Spa, komt uit het Limburgse Schinnen. Ook zijn jongere broer zit inmiddels vast. Dat meldt De Limburger deze avond. Het zou gaan om een 36-jarige man met de naam Yvo T., dus niet ‘Ivo’ waar eerder van uit werd gegaan.

Mensen die het gezin kennen, spreken tegenover de Limburgse krant over Yvo als een man ‘met veel problemen’. Hij woont bij zijn ouders in een caravan in de tuin. Meerdere bronnen melden dat hij vaker bij gewelds- en drugsincidenten betrokken was. Maar hij zou geen zware crimineel zijn. T. werd gisteren al opgepakt, vandaag werden in Nederland de twee andere verdachten aangehouden. België zal een overleveringsverzoek indienen bij Nederland.

T. werkte volgens De Telegraaf een tijd in een meubelzaak in Venlo en was een Max Verstappen-fan. Volgens een buurvrouw verkocht hij zakjes wiet en was hij ‘veel met drugs bezig’. Een buurtbewoner noemt hem tegenover de krant ‘een stoere jongen’, maar hij had in Yvo T. nooit een crimineel gezien ‘of iemand die een vuurwapen zou dragen’.

Twee getuigen van de schietpartij in Spa hebben zich eerder ook al bij de politie in België gemeld. Zij zaten al in de taxi voordat de drie nu opgepakte verdachten bij hen in de wagen stapten.