Doneer aan TPO
 

Ingrid van Engelshoven (D66): Studentencorps moet zich aanpassen aan alcoholvrije moslimstudenten

Want: 'Aanpassing moet van twee kanten komen'

Door: , 21:57, 01 december 2018
Ingrid van Engelshoven (D66), minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. ANP KOEN VAN WEEL

Want: 'Aanpassing moet van twee kanten komen'

Het studentencorps moet toleranter worden jegens leden die uit religieuze overwegingen geen alcohol drinken. Dat vindt minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66), die ervoor pleit dat er een eind komt aan de mores dat je ’uit de groep wordt verstoten als je niet drinkt’. Dat schrijft De Telegraaf.

“Verengingen mogen wel wat meer uitstralen dat iemand die uit geloofsovertuiging geen alcohol wenst te drinken, net zo geaccepteerd wordt als ieder ander. En dat geldt ook voor wie geen vlees eet of geen dasje wenst te dragen. Maar het mag wel wat meer gemeengoed worden dat als je geen alcohol drinkt, je niet verstoten wordt. Dat moet je wel uitstralen, aanpassing moet van twee kanten komen. Veel moslims vinden het prima dat ze naar een café gaan of een vereniging waar geschonken wordt, als ze zelf maar niet hoeven te drinken.”

“Aanpassing moet van tweet kanten komen.” Juist ja. Aanpassing aan wat eigenlijk, Van Engelshoven?

Lees ook – Johan Derksen: Ingrid van Engelshoven (D66) durft niet bij Veronica Inside te komen

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace