Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jesse ‘clusterfuck’ Klaver

03-05-2019 07:29

Moederdag 2019

Beste Jesse,  

Wat een clusterfuck!

Na een borrel randde de persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks een stagiaire aan.

Omdat ze niet met hem mee naar huis wilde, liet hij haar midden in de nacht zonder haar zoekgeraakte tas en dus zonder geld achter in de stad, waardoor ze niet naar huis kon.

Toen GroenLinks op de hoogte werd gesteld van deze onvervalste #MeToo-affaire, werd de dader niet ontslagen; hij kreeg na ‘een goed gesprek’ een tweede kans. GroenLinks hield deze affaire onder de pet en deed geen aangifte bij de politie.

Toen de media er drie maanden later lucht van kregen, besloot GroenLinks de dader alsnog te ontslaan.

Hij begon een rechtszaak, waarin hij 50.000 euro ontslagvergoeding van GroenLinks eiste.

Die rechtszaak verloor hij.

Gisteren werd bekend dat dezelfde aanrander weer een baan heeft.

Hij wordt persvoorlichter van Liesbeth van Tongeren, de GroenLinks-wethouder in Den Haag voor wie de aanrander tot zijn ontslag werkte toen ze Tweede Kamerlid van GroenLinks was.

Toen De Telegraaf GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren vroeg of ze een gaatje in haar hoofd had (nou ja, zoiets), zei GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren dat zij niet over de aanstelling ging, maar “de gemeente Den Haag”.

Toen De Telegraaf die bewering checkte bij de gemeente Den Haag, bleek dat de gemeente Den Haag meerdere kandidaten had aangedragen en dat GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren zelf de keuze heeft gemaakt voor de aanrander.

Dus GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren loog.

Greep jij, de leider van GroenLinks, in?

Nee.

Je woordvoerder zei: “Hij heeft een nieuwe baan. Daar gaan we niet op reageren.”

Een paar vragen.

Hoe durf jij óóit nog iemand anders de maat te nemen?

Wat denk je dat er door de stagiaire heen gaat nu blijkt dat haar oude werkgever haar voor de tweede keer een mes in de rug duwt, eerst bij de doofpot en nu bij de rentree van de aanrander?

Zijn GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren en jij wel helemaal honderd?

Groet, JanD

PS. Vanwege de AVG mag ik niks zeggen, maar ik ken de naam van die voorlichter wel ergens van

UPDATE GroenLinks-wethouder Liesbeth van Tongeren was van 1984 tot 1992 directeur van een Blijf van mijn lijf-huis in Australië en van 1994 tot 1997 directeur van FIOM-opvanghuis De Haven in Den Haag. Wow!

UPDATE 2 Weten jullie nog van die andere #MeToo-doofpot, bij ProDemos? Speelde dat in 2017 al? Want je raadt nooit wie daar óók in de Raad van Toezicht zat, van 2011 tot 2017 :-) Bingo!

UPDATE 3 Uit betrouwbare bron: al in 2015 werd in het medewerkerstevredenheidsonderzoek bij ProDemos geklaagd over die #MeToo-manager. GroenLinks-Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg, toen nog toezichthouder, liet het dus gebeuren…

Lekker hoor, al die updates. Maar het kost wel klauwen met tijd. Zijn jullie al sponsor? Kan vanaf 3,3 cent per dag!