Opinie

PvdA-propagandakrant Parool raadpleegt 1 UvA-socioloog om beleid PvdA-wethouder te steunen

08-01-2020 18:17

Propaganda werkt. Dat wisten ze in de SovjetUnie al dus dat weten ze ook in Amsterdam, het Moskou aan de Jordaan. Vandaar dat de anti-objectieve ”’kwaliteitskrant”’ Parool (een PvdA-clubblad) woensdag maar even wat kolommen vrij maakte voor het betere Pravda-werk om zo de nu al zinloze communistische voorstellen van PvdA-onderwijswethouder Marjolein Moorman wat extra gewicht en inhoud te geven. Wel zo leuk natuurlijk, wethouder zijn en het plaatselijke ”’kwaliteits”’-medium loyaal aan je zijde hebben.

De communistische wethouder in kwestie wil graag met een ‘pakket maatregelen’ (lol) gaan voorkomen dat teveel ouders van blanke vwo-scholieren hoogopgeleid zijn, want hoogopgeleiden moeten we niet willen met z’n allen, dat is veel te kwetsend voor allochtonen minder hoogopgeleiden en daarom moet er naast elke vwo voortaan ook een vmbo worden gebouwd zodat blanke kinderen van hoogopgeleide ouders leuk samen kunnen spelen met allochtone kinderen van laagopgeleide ouders waardoor de wereld als vanzelf in een multiculturele elfentuinregenboog verandert. Ofzoiets.

Puntje is alleen wel dat dit ‘pakket maatregelen’ zó PvdAiaans kansloos is dat zelfs fractieleider-coalitiegenoot D66 het allemaal té dolletjes lachwekkend vindt. Enfin, als zelfs D66 je communistische multicultigelijkheidswaanvoorstellen al dom vindt dan zijn het ook écht heel domme voorstellen.

Dus, motie ingetrokken?

Nee, want hohoho! Het Parool is er ook nog om, als vanouds, de linkse wethouder een nog veel linkser steuntje in de rug te geven. Iedereen weet: in een echt goede communistische dictatuur mag zelfs de letter I van Iamsterdam niet meer want te individualistisch is the medium the message, not the aparatsjik.

Dus belde Parool maar even, heel onbevooroordeeld, met ‘een socioloog van de UvA die onderzoek doet naar scholenongelijkheid’. Spannend! Een UvA-socioloog! Die onderzoek doet naar scholenongelijkheid! Die zal vast wel iets heel genuanceerds en verrassends vinden dan! (Spoiler: nee.)

Samenvatting mening UvA-socioloog: ‘Segregatie op scholen is superdupergevaarlijk en teveel hoger opgeleide ouders is gemeen danwel stom want dan hebben scholen van minder opgeleide ouders minder geld dus dat moeten we echt niet willen met z’n allen’.

Hee, wat gek, dat is precies wat de PvdA-wethouder in kwestie ook al vindt. Wat een toeval zeg.

Gelukkig is het immer onpartijdige kwaliteits-Parool nog niet helemaal weggedreven van tenminste een beetje journalistieke houding en wordt derhalve ook nog een tweede ‘deskundige’ bevraagd, want één bron is geen bron. En deze tweede deskundige is iemand die ‘al sinds 2010 ouderinitiatieven begeleidt om scholen gemengder te maken’. Ja, die zal wel een HEUL andere mening hebben dan wethouder Moorman en de UvA-socioloog.

Ohnee. Wacht.

Zo is het Parool-propaganda-artikeltje weer rond, keurig vermomd en verpakt als ‘journalistiek’, en kan de PvdA-wethouder fijn zeggen dat ook de deskundigen het met haar eens zijn. Om nog maar te zwijgen over de hersens van Parool-lezers die nu alvast fijn in de week liggen voor een zoveelste gesubsidieerd PvdA-plannetje. Parool is immers een ‘kwaliteitskrant’, en die liegen nooit, dus als het Parool schrijft dat de PvdA-plannetjes echt superduper belangrijk zijn dan is dat zo.

En straks mag de hoofdredacteur van het Parool weer lekker klagen bij een Radio 1-bejaardenforum over hoe stom mensen toch doen vandaag de dag op internet en hoe raar het is dat mensen het vertrouwen verliezen in de journalistiek.

Welterusten belasting betalende burger van Amsterdam. Slaap zacht. Denk maar niet aan al die miljoenen euro’s die inmiddels zijn uitgegeven aan zinloze PvdA-subsidieprojectjes. Denk maar niet aan hoe al deze projectjes mede mogelijk werden gemaakt door gelijkgeschakelde journalisten van partijdige linkse media.

Bonuslol: weet je wie ooit haar blanke kinderen op een zwarte gemengde school had ‘om segregatie te voorkomen’ maar haar blanke kinderen uiteindelijk toch maar naar een 100% blanke school stuurde? De burgemeester van Amsterdam!

Lees ook: Teveel ouders van Amsterdamse scholieren zijn hoogopgeleid, mag niet van communistische wethouder

Hee wat raar, er staat ‘deskundigen’, terwijl er slechts één deskundige wordt geïnterviewd…