Politiek

Peilingwatch – VVD blijft in de lift: pakt 12 extra zetels sinds begin coronacrisis

28-04-2020 15:28

In de zetelpeiling van Ipsos en EenVandaag stijgt de VVD met 4 zetels ten opzichte van een maand geleden. De partij van premier Rutte groeit daarmee 12 zetels sinds het begin van de coronacrisis en komt nu uit op 39 zetels.

Net als vorige maand is de winst voor de VVD vooral te danken aan het optreden van premier Rutte in de coronacrisis. Het vertrouwen in zijn functioneren is onverminderd hoog ten opzichte van een maand geleden. Driekwart (76 procent) vindt dat de premier het goed doet. Voor de coronacrisis kwam het vertrouwen in hem vaak niet boven de 40 procent uit.

Vorige maand verloren Forum voor Democratie en de PVV samen 8 zetels in De Peiling. Die klap komen de rechtse partijen deze maand niet te boven. De PVV staat deze maand op 14 zetels en FVD blijft op 10.

Ook het CDA blijft deze maand stabiel op 14 zetels in De Peiling. Zij profiteren niet van het hoge vertrouwen in CDA-ministers Hoekstra en De Jonge die een hoofdrol spelen in de coronacrisis. Zeven op de tien mensen zeggen in het onderzoek van EenVandaag dat zij het nu goed doen.