Politiek

Coronavirus – Mark Rutte en Hugo de Jonge praten vanaf vakantieadres Tweede Kamer en burger bij via Facebook

28-07-2020 21:42

Mark Rutte, Hugo de Jonge en gebarentolk Irma Sluis tijdens een eerdere persconferentie. (Screenshot NPO)

Zowel minister-president Mark Rutte als minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zijn op vakantie. Is niet handig daar er sprake is van een zekere opleving van het coronavirus. Bovendien komen woensdag de 25 belangrijkste burgemeesters van het land bijeen op een weken vervroegde bijeenkomst van het Veiligheidsberaad om onder meer te spreken over mondkapjes en andere uitbreiding van coronamaatregelen (waar het kabinet niets voor voelt bleek maandagmiddag, er zijn burgemeesters die daar anders over denken). Ondertussen daalt het vertrouwen in zowel Rutte als De Jonge flink. Paniek in de tent dus. Gelukkig hebben we nog Mark Zuckerberg dachten Rutte en De Jonge dinsdagavond, want waarom de Tweede Kamer netjes informeren als je ook over Facebook beschikt?

“Op verzoek van het kabinet komt het Outbreak Management Team (OMT) morgenochtend met een advies over het gebruik van mondkapjes. Dat wordt vervolgens besproken door het Bestuurlijk Afstemmingsoverleg (BAO) en daarna officieel aangeboden aan het kabinet. Om 16 uur bespreekt het Veiligheidsberaad het OMT-advies in aanwezigheid van minister voor Medische Zorg Tamara van Ark. Na afloop zullen Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, en Tamara Van Ark een mondelinge toelichting geven. Tevens zal het kabinet met een brief de Tweede Kamer informeren.”

Een woedende Khadija Arib in 3,2,1 want die moet er niets van hebben wanneer de Kamer niet goed en op de juiste manier wordt geïnformeerd.

Instant-update – NOS: Kabinet wil geen landelijke mondkapjesplicht in openbare ruimte

Mooie communicatiemix: We gooien wat op Facebook en de rest lekken we naar de NOS.