Binnenland

Akwasi (rapper) krijgt ‘Power Award’ van gesubsidieerd radiostation FunX (NPO), want ‘strijd tegen racisme’

16-09-2020 23:39

Rapper Akwasi op de Dam. (Screenshot Youtube)

Dit voelt dan toch wel een beetje als een trap in je gezicht, zeg maar. Een geseponeerde opruier woordkunstenaar die daags na het sepot, dankzij zijn door en door corrupte OM-vrienden uit de Mitchell Esajas-scene, een ‘award’ krijgt uitgereikt door één van de vele policor subsidiedeugradiostations der NPO.

Lees meer over Akwasi

Maargoed je kunt ook zeggen: de reden dat FunX wordt gesubsidieerd is omdat er anders geen markt voor is, een beetje wat 3FM en BNR ook hebben zeg maar, daarom werd de uitreiking van die award ook uitgezonden via het gesubsidieerde staatstelevisiekanaal NPO3, waar helemaal nooit iemand naar kijkt. Dus eigenlijk is niemand in die award geïnteresseerd anyway.

En dan nu verbinding, vrede, verbroedering en trappen in je gezicht, want hoera voor regenbogen, glitterpony’s, hartjes, mensen die er uitzien als Sidney Smeets, Sint zonder Piet, twitterende deugmoekes, twitterende ouders van tweelingen, troetelbeertjes, bloemen, bakfietsen en dansende elfjes in een heel geil strak gerendered arcadisch lentelandschapje! Joechei! Gooi je vuistjes in de lucht:

“Ik ben FunX dankbaar voor de erkenning en dat ze een power award in het leven hebben geroepen.

Akwasi zegt dat het niet om hem gaat, maar dat hij een groter doel nastreeft.

“Deze award wil ik graag opdragen aan iedereen die weleens een vuist in de lucht heeft gegooid. Gooi ‘m nog hoger en raak de sterren aan.”

Lees ook: Bart Collard – Akwasi geniet van privileges die Geert Wilders niet heeft

Lees ook: Officier van Justitie Jacobien Vreekamp die deal sloot met Akwasi werkte samen met KOZP-voorman Mitchell Esajas

Lees ook: Ode aan rapper Akwasi, kunstenaar en poëet