Politiek

Red Team: Tweede coronagolf mogelijk nog erger dan eerste, IC over 2 weken vol, crash zorgsysteem

27-09-2020 15:17

Volgens Willem Engel en zijn complotwappies en volgens Thierry Baudet en zijn complotwappies (ook wel ‘FvD’ers’ genoemd) is er helemaal niets aan de hand, zijn er geen bewijzen dat mensen heel erg ziek worden van corona, liggen de IC’s niet vol en is het hooguit een soort van griepje waar alleen ‘dor hout’ ziek van kan worden. Maar volgens mensen die wel gewoon helder kunnen denken en geen randpsychotische Qanon-volgers zijn ziet de cornatoekomst in Nederland er zeer somber uit. Zeg maar gerust pikzwart.

Lees even wat Team Red (niet te verwarren met Team Blue) voor u horrortoekomstvoorspelt bij de realisten van Eenvandaag:

“Er liggen nu 127 COVID-patiënten op de ic. Dat is ongeveer hetzelfde als toen we in lockdown gingen tijdens de eerste golf op 15 maart”, zegt Arthur van Zanten, die zelf internist is. “22 dagen daarna zaten we op de ic op onze maximale bezetting, de coronapiek. Ik vrees dus ook dat we over zo’n twee weken weer op de piek zitten. Als we dan nu nog niet eens in lockdown zitten, denk ik dat de tweede golf nog wel eens erger kan worden dan de eerste golf.”

“Tijdens de eerste golf hadden 67 ic’s corona-patiënten. Nú hebben we al op 56 ic’s in Nederland patiënten”, waarschuwt de ic-arts. “Dat was twee weken geleden wel anders. Maar het hoge aantal ic’s dat nu COVID-patiënten heeft, komt ook doordat we nu in een eerder stadium patiënten over het land verspreiden.”

Bedenk daarbij dat veel verpleegkundigen nog uitgeput zijn van de eerste golf en er no way voldoende tijd was om de IC-capaciteit ook maar ietsjes uit te breiden, gecombineerd met een aanhoudend RIVM-OMT-Rutte-De Jonge-clusterfuck-totaalfaalbeleid en u begrijpt dat de Jongste Dag nakende is. De bazuinen kun je in de verte al horen klinken. Als die vier vale stipjes daar aan den einder geen ruiters der apocalyps zijn, zijn wij een dikke Chinees.

Onze tip: mondkapjes inslaan. En desinfecterende handgel. Veel, heel veel desinfecterende handgel.

En in Godsnaam mensen, wat u ook doet, blijf zo ver mogelijk weg van hoestende en snotneuzende FvD’ers in het algemeen en Thierry Baudet in het bijzonder! Als uw longcapaciteit u lief is!

Lees ook: Bassiehof – Wellicht dat het tijd wordt afscheid te nemen van RIVM-chef Jaap van Dissel

Lees ook: ‘Nederlandse media vooral doorgeefluik strategie RIVM en WHO’

Lees ook: Groene Amsterdammer vat het grote falen van RIVM & OMT samen in kostelijke longread