Binnenland

Wellicht alternatieve jaarwisseling met vuurwerk mogelijk in de zomer

21-12-2020 12:27

Foto via Matt Popovich

De Nederlandse bevolking is de laatste tijd nogal rusteloos. Niks mag, alles zit dicht en dan moet je de woning ook nog eens 24/7 delen met thuiswerkende gezinsleden! Geen wonder dat sommige mensen witte pakken aantrekken of de politie gaan opjagen met vuurwerkbommen.

Daarom stellen experts van het VCP (Vereniging voor vakverenigingen) voor om een ‘inhaal-oud en nieuw’ te organiseren. Zodra de coronapandemie verleden tijd is moet er een groot zomerfeest komen compleet met vuurwerk en nieuwjaarszoenen. Volgens voorzitter Marc de Natris van de Gezamenlijke Officieren Verenigingen en ambtenarenvakbond (CMHF) helpt zo’n positief perspectief de bevolking:

“Wat zou het mooi zijn als we in het komende bijzondere jaar niet het begin maar de midterm op 30 juni of 1 juli samen zouden kunnen vieren. Een zomerfeest, al dan niet met vuurwerk, waarin we de boze coronageesten verjagen. Het zou een mooi vooruitzicht kunnen zijn in de donkere dagen rond de kerst.”

Of we werkelijk om 30 juni 2021 met een glas champagne in de hand naar de hemel turen moet nog blijken. Zo is nog lang niet zeker of er rond die tijd genoeg mensen gevaccineerd zijn voor dergelijke feestjes.