Politiek

Gerard Sanderink roept vriendin/cybercharlatan Rian van Rijbroek tot de orde

20-01-2021 13:21

Gerard Sanderink en Rian van Rijbroek.

Gerard Sanderink gaat zijn vriendin/cybercharlatan Rian van Rijbroek tot de orde roepen. Volgens de multimiljonair is Van Rijbroek verantwoordelijk voor de vuilspuiterij aan het adres van zijn ex-vriendin, Brigitte van Egten. Dat meldt Tubantia woensdag.

Lees ook – Gerard Sanderink bedreigt politie, Rian van Rijbroek wist zijn telefoon en iPad op afstand

Het Gerechtshof Arnhem behandelde dinsdagmorgen drie hoger beroepen, die op 3 december ook al op de rol stonden. Sanderinks toenmalige advocaat Lemstra beloofde toen plechtig dat zijn cliënt zich zes maanden lang zou onthouden van beledigingen en beschuldigingen aan het adres van zijn ex. Vier dagen later ging het alweer mis.

Lees ook – CDA wil opheldering over bizar gedrag Gerard Sanderink en cybercharlatan Rian van Rijbroek

Volgens de Twentse multimiljonair zou zijn Brabantse vriendin, zelfverklaard cyberdeskundige, ernstig overstuur zijn geweest door mediapublicaties. In een emotionele bui zou ze vervolgens de gewraakte mails hebben verstuurd. “Ik heb een partner die emotioneel kapot is gemaakt door de media”, herhaalde hij. Maar hij beloofde plechtig aan het Gerechtshof dat hij Van Rijbroek ‘onder controle’ zou brengen. “Ik zal zorgen dat dit niet meer gebeurt, dat zij gecontroleerd blijft in haar gedrag.”

Cybercharlatangate – Gerard Sanderink stapt op als bestuurder bij zijn bouwbedrijven en Centric