Politiek

Hugo de Jonge: ‘Huidige epidemie is epidemie van ongevaccineerden’

25-10-2021 19:00

“De Jonge zinspeelde er maandag heel duidelijk op dat nieuwe beperkingen mogelijk alleen gaan gelden voor niet-gevaccineerden. Omdat de meeste Nederlanders zich wel hebben laten vaccineren, vindt De Jonge het logisch om te kijken of nieuwe maatregelen vooral voor de niet-gevaccineerden kunnen gelden. Hij noemde de huidige epidemie „in toenemende mate een epidemie van niet-gevaccineerden” en vroeg zich hardop af of „het nog gerechtvaardigd is de hele samenleving aanvullende beperkingen op te leggen”. De minister herhaalde meerdere keren dat deze groep op de totale bevolking heel klein is, maar momenteel verantwoordelijk is voor driekwart van de ziekenhuisopnames en daarmee een hoge druk op de zorg.

Het is onduidelijk welke maatregelen De Jonge precies in gedachten heeft, het kabinet wil het advies van het OMT afwachten voor er een besluit wordt genomen. Een maatregel die in het bijzonder niet-gevaccineerden raakt is het coronatoegangsbewijs, dat nodig is voor toegang tot de horeca en cultuur- en sportsector. Ongevaccineerden moeten zich steeds laten testen als ze naar binnen willen. Mogelijk wil het kabinet de coronapas breder inzetten – in de ‘Aanpak najaar’ staat als optie dat het coronatoegangsbewijs ook in het onderwijs kan worden ingezet.”

Het gaat slecht met de coroncijfers in Nederland dus het demissionaire kabinet Rutte/Hugo/Van Dissel is in blinde paniek. Daarom richt Hugo zijn raketten alvast op de ongevaccineerden: nieuwe maatregeln alleen voor ongevaccineerden.

Het zal nog lang onrustig blijven in de (online) wappiegelederen…

 

Gebruikte bronnen:

Geenstijl.
Nieuwnieuws.
NRC.

 

Lees ook: TV-christen wil Hugo de Jonge verbinden aan eindtijdsymboliek Openbaringen

Lees ook: BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

Lees ook: Hugo de Jonge: Medewerkers verschillende GGD-regio’s op non-actief na fraude met QR-codes/vaccinatiebewijzen